Denk in mogelijkheden!
Sterk in het fabriceren van prefab beton producten. Meer info
Denk in mogelijkheden!
Sterk in het fabriceren van prefab beton producten. Meer info
Denk in mogelijkheden!
Sterk in het fabriceren van prefab beton producten. Meer info
Denk in mogelijkheden!
Sterk in het fabriceren van prefab beton producten. Meer info

Wat kost een prefab kelder

Een prefab kelder is een waardevolle investering. Het is echter wel een investering die u maar één keer hoeft te maken en meteen waarde toevoegt aan uw huis. Bent u aan het overwegen een kelder te plaatsen? De kosten voor het maken en plaatsen van een kelder worden door meerdere factoren beïnvloed. Zoals bijvoorbeeld de grondkwaliteit, grondwaterstand, bereikbaarheid maar ook uw persoonlijke wensen bepalen de prijs van de kelder. Hieronder leest u hoe de totale prijs van een kelder is opgebouwd.

 

Afmetingen van de kelder

De kosten van een prefab kelder hangen onder andere af van de afmetingen van de kelder. Wilt u een kleine of een grote kelder? De plaatsingskosten nemen evenredig toe met het groter worden van de kelder. De meest voordelige optie is een standaard afmeting, deze zijn in aanschaf het voordeligst. Onze grootste standaard kelder is maar liefst 7,40 x 3,20 meter! Wilt u een grotere en unieke afmeting kelder dan kunnen wij deze speciaal op maat maken.

 

Warme of koele kelder

Afhankelijk van waar u de kelder voor wilt gebruiken kiest u voor een ‘warme’ of ‘koele’ kelder. Heeft u plannen om van uw kelder een wijnkelder of fitnessruimte te maken? Dan kunt u kiezen voor een koele kelder. Wilt u de kelder gebruiken als hobby of ontspanningsruimte? Dan heeft u liever een warme kelder.

Het verschil tussen een ‘warme’ en ‘koele’ kelder wordt gerealiseerd door het wel of niet aanbrengen van isolatie. Indien u een warme kelder wenst dan brengen wij de isolatie aan!

Het isoleren van een kelder dient namelijk zeer zorgvuldig uitgevoerd te worden. We hebben er veel onderzoek naar gedaan. Het niet goed aanbrengen van isolatiematerialen kan leiden tot temperatuurverschillen tussen de vloer en de wanden waardoor scheurvorming en lekkage kan optreden. Sterk Beton levert naast topkwaliteit ‘koele’ kelders ook professioneel geïsoleerde kelders. We brengen de isolatiematerialen vakkundig aan zodat u zorgeloos van uw warme kelder kunt genieten!

sauna-in-kelder-365x209

 

Overige factoren

Naast de afmetingen en de keuze voor een ‘warme’ of ‘koude’ kelder hangt de prijs van een kelder af van een aantal andere factoren. U kunt bijvoorbeeld denken aan wat voor vloer of trap u in en naar de kelder wilt plaatsen. Wat voor afwerking heeft u voor ogen? We bespreken graag de mogelijkheden met u persoonlijk zodat we ons deskundig advies kunnen geven.

Kosten plaatsen kelder

De kosten voor het plaatsen van een kelder zijn moeilijk te bepalen omdat daar vele factoren een rol spelen. Wel is er een globale rekenregel. Voor het plaatsen en afwerken van de kelder zonder de inrichting zijn de totale kosten meestal tussen de twee a drie keer de aanschafkosten van het kelderelement zelf. De kosten voor een maatwerkkelder kunnen hoger uitkomen.

 

 

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Sietse Holdinga

Zoeken

Projecten
 • 17 appartementen ELTA te Amsterdam

  Voor Bot Bouwgroep werden grote gesegmenteerde balkons geleverd die haarfijn op elkaar aansluiten voor CPO project 17 appartementen ELTA te Amsterdam.

  Read more...

 • Overkluizing KV station Breukelen

  Voor Dura Vermeer Beton- en waterbouw werden deze liggers ontworpen en geleverd voor een overkluizing bij KV station Breukelen. Deze liggers zijn een alternatief voor de traditionele voorgespannen T-balken. Het alternatief zorgt voor kostenbesparing en risicobeheersing door de snelle levering en kortere bouwtijd.

  Read more...

 • De Poortwachters van de Velsertunnel

  Deze 60 ton zware balken vormen de aanrijbeveiligingsconstructie voor de geheel gerenoveerde Velsertunnel. In de zeer zwaar bewapende balken is een staalconstructie opgenomen voor het hoogte detectiesysteem. Door uitwerking in BIM en het op locatie bij de wapeningsleverancier invlechten van deze staalconstructie kon dit gerealiseerd worden. De balken zijn geproduceerd voor de bouwcombinatie Hyacint die in opdracht van Rijkswaterstaat de Velsertunnel renoveerde.

  Read more...

Overzicht alle projecten

Meer informatie

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan Sterk Beton BV om via deze gegevens contact met u te zoeken. Wil je weten hoe wij met uw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring